Direktlänk till inlägg 10 januari 2011

Årets första filmer

Av Frojd - 10 januari 2011 02:20

Jag har beslutat mig att försöka att i slutet på varje vecka sammansatt de filmer jag har sett under veckan som har varit. Jag passar på att börja med årets så här långt. Jag kommer även att försöka betygsätta dem på en tiogradig skala.

Jag vet inte riktigt vilken ordning det är jag har sett alla.

De nya filmerna jag har hunnit se den här veckan är:

Salt
En ganska klassisk actionfilm där Angelina Jolie spelar en CIA Agent som misstänks vara en Rysk spion med allt vad det innebär.  En schyst action med en snygg Angelina, den har lite små tvister men är inte värt nåt högre betyg men helt klart värd 6/10.


Gamla män i nya bilar
En Dansk film om ett gäng kriminella och deras resa för att få en gammal man att träffa sin förlorade son som bor i Sverige, sitter i fängelse och har aldrig träffat sin döende far. Samtidigt kommer de på den ena galnare idén än den andra att få ihop pengar för att kunna operera den gamle mannen. Filmen är intressant och lite små rolig och mycket bättre än om Svenskar hade försökt att göra en liknande film. Den får i mina ögon 6/10.


De gröna slaktarna
Ytterligare Dansk film med Mads Mikkelsen i huvud rollen. Som handlar om ett par slaktare som jobbar åt en dryg chefsslaktar och bestämmer sig för att öppna eget. som till en början går segt men får en ordentlig kickstart av en hemsk olycka. En film med bra skådespeleri och ett bra manus. Kan varm rekommenderas och betyget den får är 8/10.


The A-team
En långfilm baserad på den gamla 80-tals serien med samma namn. Det var lite ovant att se den med nya skådespelare i rollerna då man har sett serien en del. Men det var en rolig upplevelse och den var ett okej tidsfördriv. Skulle väl ge den 5/10.


Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
En 3d-animerad film om ugglebarn som blir kidnappade när de smiter ut för att öva flygning i smyg utan sina föräldrar. De blir tagna till ett ställa där de ska bli hjärntvättade att följa ledaren blint i sin tilldelade arbetsuppgift. Ett av de kidnappade barnen rymmer för att söka hjälp hos de legendariska Guardians of Ga'Hoole. Filmen är grymt vackert animerad och har ett bra manus även om den nog egentligen riktar sig till en något yngre publik så fungerar den bra för de äldre och vuxna barnen där ute också, ja jag räknar in mig själv där. Betyg till den här är nog rätt svårt men jag tror att den får 7.5/10.


Repo Men
En bisarr framtids skildring där konstgjorda organ har blivit verklighet och en stor marknad. Kan du inte betala så kommer en så kallad Repo Man och hämtar tillbaka organet. Ja ur kroppen på dig. Jag vill inte berätta nåt mer då jag inte vill förstöra något av filmen. Men den var riktigt bra om än ganska bisarr. Betyget till Repo Men blir 8/10.


Resident Evil After Life
Den fjärde filmen i Resident Evil serien är i min mening den sämsta av dem. För mig är en zombie en varelse som är otroligt mycket mer tålig och kanske till och med starkare än en vanlig människa. Men absolut inte en person med supersnabbhet och über styrka, visst nu var han inte någon zombie men han kändes fortfarande som om han var hämtade ur en Marvel film inte ur Resident Evil. Sen så kom det en jätte med en yxa som skulle göra vilken Khorne krigare som helst grön av avund. Den varelsen kändes så malplacerad att jag funderar på om inte en producent eller regissör eller liknande spelade ett av spelen och älskade den bossen och slängde in den för att det var en häftig boss att möta i spelet. Det finns en massa mer jag kan berätta och såga av den här men det gör jag gärna med nån som vill prata om det. Den var inte helt urusel, den var okej men mer än okej var den verkligen inte. Den får 4/10.


De filmer jag har sett tidigare men som jag såg igen den här veckan är:

Inception
Inception utspelar sig i en nutid där en del människor använder sig av drömmar för att leta fram information man vill hålla hemlig. Mer än så vill jag inte berätta då jag tycker ni bör se den. Jag tycker skådespeleri och manus är riktigt bra. Framför allt är det kul att se en del unga talanger få spela i så stora filmer. Det blir den sjunde  filmen som jag ger över 8/10 i betyg någonsin. Betyget blir 9/10.


Ocean's Eleven
En klassisk Heist movie. Där en grupp rånare gör en kupp mot en tvivelaktig person, i detta fall en kasino ägare, för att sätta dit den. Filmen byggs upp under planerandet av själva kuppen som vi sen i slutet av filmen får se genomföras. Filmen har ett starkt manus och en stor mängd kända och mycket bra skådisar så som Matt Damon, Brad Pitt, George Cloony, Bernie Mac, Andy Garcia med flera. Kan verkligen rekommenderas. Jag rekommenderar också de två uppföljarna där Ocean's Twelve får ett ganska lågt betyg medan Ocean's Thirteen får samma betyg som denna. Men åter till själva betyget 8/10.


Under veckan som har varit har TV4+ visat en Bond Film varje kväll och jag följde dem. Självklart har de visats i turordning med att börja med:

Dr. No
En klassisk James Bond film. Den absolut första och med Sean Connery i rollen som Bond. Bond får i uppdrag att undersöka en försvunnen kollega, vilket leder honom till Jamaica och DR. No som försöker avsluta USAs rymd program. Den är okej som film och rätt bra som Bond. Betyget för den första Bond blir 5/10.


From Russia With Love
Bondfilm nummer två i serien. Bond sätter sig själv i klorna på en conspiration för att kunna få tag i en Rysk krypteringsmaskin kallad Specter. Den är okej och får samma betyg som Dr. No 5/10.


Goldfinger
Den tredje och en av de bättre Bondfilmerna där Bond får i uppdrag att undersöka en Guldmagnats smugglanden. Detta gör att Bond hamnar i en plot att anfalla Fort Knox. Den är bättre än de två tidigare men de är ganska simpla och enformiga manus så har den svårt att få mer än vad jag ger den 6/10.

Jag tittade bara sporadiskt på Thunderbolt som visades i torsdags så den berättar och betygsätter jag inte.

Catch Me If You Can
En bra film där Leonardo DiCaprio spelar en bedragare som sysslar med checkbedrägeri och reser USA runt och utger sig för vara det ena eller det andra. En riktigt bra film som varm rekommenderas. Betyget blir 8/10.

The Prestige
Under1800-talets England får vi följa två magikers rivalitet och konkurrens. Deras jakt över att slå varandra och överträffa den andra. Både Christian Bale och Hugh Jackman är fantastiska som de två magikerna. Kan bara verkligen rekommendera den och ger den betyget 8/10.

Hoppas det har varit trevlig läsning och nu hoppas jag att ni hjälper mig genom att peta på mig på söndagar eller måndagar om att jag ska skriva en ny uppdatering om vilka filmer jag har sett.

-Are you watching Closely?



-Now You're looking for the secret. But you won't find it because of course. you're not really looking. You don't really want to work it out. You want to be fooled.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frojd - 30 augusti 2015 01:50

This is something I have been wondering for a long time, all the way back to my education two years ago, where we talked about it. Constantly I get reminded about it.    I feel that my family is not valid as a family. My family consist of me and ...

Av Frojd - 23 juli 2015 00:32

In our debrief groups we started of with talking about how we felt at that moment. We went on to talk about some scenes we wanted to share with each other, then we talked about what we will bring with us. I will definitely bring back the lottery of d...

Av Frojd - 29 juni 2015 09:27

    Something I forgot in the last blog post to mention is I will only talk about character name in these blog-posts. Since it is my and Lester’s story I will not elaborate too much away from our story, the other stories are not mine to tell...

Av Frojd - 28 juni 2015 01:23

I will write this recollection of the 2015 of the larp Just a Little Lovin' (JALL from here on) so that all my non Swedish friends can read this.   JALL was a larp set over three 4th of July parties and the morning after in the lgbtq world of New...

Av Frojd - 7 december 2014 23:46

Varför måste saker falla sönder när det gick så bra. Varför kan de jag håller av och älskar bara inte få må bra för?   Jag får ännu längre till mina älsklingar och jag står snart utan boende. Sen vet jag inte vad som händer med jobb efter januari...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards